Ik vertrek… en ik kom aan!

Op 29 december vertrok ik dan echt richting Zweden het avontuur tegemoet. Het gaf een apart gevoel om mijn ouders uit te zwaaien en met mijn busje vol met spullen de straat uit te rijden. Gelukkig was ik niet helemaal alleen, want op het dashboard lag de ‘2021 move’ schelp en naast mij zaten aapje Monchichi en een rood Dalarna paard. Om in stijl te blijven van Pippi Langkous – die aapje meneer Nilsson en paard Witje heeft – heb ik ze omgedoopt tot ‘meneer Monson en Roodje’. Na een voorspoedige reis met onderweg wat mist kwam ik veel te vroeg bij de ferry in Rostock aan. De ingelaste sightseeing door Rostock was niet zo bijzonder, waardoor ik al vroeg incheckte bij de ferry. 
Om 22:30 uur vertrok de boot naar Trelleborg. Ik nestelde me in een lounge stoel, deed een deken over mijn hoofd om geen last te hebben van de lampen en voordat ik het wist kwam de ferry om 5:30 uur aan in Trelleborg. Met dezelfde voorspoed als in Nederland en Duitsland reed ik door Zweden. Omdat ik nog op tijd was om in Enköping bij Skatteverket (de Zweedse belastingdienst) langs te gaan, heb ik daar alvast een persoonsnummer aangevraagd. Dit persoonsnummer heb je in Zweden nodig om allerlei dingen te kunnen regelen (zoals bijvoorbeeld verzekeringen en internet). Helaas zijn de wachttijden voor dit persoonsnummer heel lang – tot 18 weken – maar in sommige gevallen gaat het sneller. Dus op hoop van zegen dat ik tot de ‘sommige gevallen’ behoor en snel mijn persoonsnummer heb! Rond 14:30 uur kwam ik aan bij Daniëlle en Jeroen, en na een bakje thee vertrokken we naar de langlaufloipe om even lekker van de sneeuw te genieten, dat is nog eens een fijn begin van mijn Zweedse avontuur!

 

8 gedachten over “Ik vertrek… en ik kom aan!”

 1. Fijn dat je goed geland bent! 😁 En meteen met 2 benen in de sneeuw, daar doe je het voor. Jij ook een gelukkig en fijn 2022.
  Maak er een top jaar van. Wik lees graag je belevenissen.

 2. Katja,

  Geweldig dat je dit nu echt doet! Ik blijf je met veel interesse volgen (online dan hè… 😀)

  Heel veel plezier!!

  Liefs Lyset

 3. Lieke Kleinveld

  Het is niet niks om je dochter in haar uppie te zien vertrekken naar Zweden.
  Gelukkig kunnen we videobellen en ze laat via whats app ook van zich horen.
  Ze is een flinke meid die zich goed kan redden, we hopen dat ze gelukkig wordt in Zweden.

 4. Jurgen Erik Bommezijn

  Rostock is net iets anders als Stockholm. Ik vond het een aparte plek, die mensen zagen er heel bijzonder 70s uit, maar dat was 20 jaar geleden, dus nu misschien wel lekker jaren 90? 😉

  Wat een leuke foto, altijd leuk om je zo te zien stralen!

  Puss och kram,

  Jurgen Erik

 5. Knappe Katja! Doen wat je het liefste doet. Volg je hart, ik blijf je met plezier volgen. Dikke Knuffel, Juliette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *