Mijn kantoor is ingericht!

Morgen is mijn eerste Zweedse online werkdag, dus werd het dit weekend tijd om mijn thuis kantoor in te richten. Voorlopig kan ik bij Danielle en Jeroen (Nederlandse langlaufers die in 2016 naar Zweden geëmigreerd zijn) wonen, tot ik mijn eigen plekje heb gevonden om te wonen, dat is superfijn want zoals eerder gezegd kun je zonder persoonsnummer in Zweden nauwelijks iets regelen. 

Bij Danielle en Jeroen kan ik gebruik maken van een ruime logeerkamer. Na een grote verhuizing van spullen uit mijn bus staat de kamer inmiddels vol met spullen (en verbazend genoeg zit mijn bus ook nog vol met allerlei spullen die ik voorlopig niet nodig heb) en is mijn thuiswerkplek ingericht. Zelfs mijn ergonomische Stokke kniestoel is mee zodat ik comfortabel achter het bureau kan werken. Naast werken zal  ik in mijn vrije uurtjes ook in mijn Zweedse boeken gaan duiken om de taal beter te leren. De voorraad boeken is groot genoeg, dus dat moet goedkomen!

Een van de dingen die er dit weekend met de hoogste prioriteit uit mijn bus moest worden uitgeladen, was mijn stepslee. Er werd namelijk sneeuw verwacht! Gisteren had ik al een proefrondje gestept, maar vanochtend lag er een laag verse sneeuw. 

Na het ontbijt ging ik vol enthousiasme op mijn stepslee op pad. Helaas was de sneeuwschuiver al langs geweest, dus moest ik eerst een stukje wandelen met mijn stepslee op mijn nek. Daarna kwam ik aan bij het bospad waar een mooi wit tapijt lag. Mijn enthousiasme werd al snel getemperd toen bleek dat het enorme trage plaksneeuw was, waar mijn stepslee in bleef zuigen. Wandelend ging het sneller dan step sleeënd, maar uiteraard wilde ik met mijn stepslee verder. Halverwege in het verlaten bos bouwde ik een sneeuwpop. Het bos was toch niet zo verlaten als ik dacht, want toen ik bijna klaar was, hoorde ik stemmen. Twee Zweedse vrouwen liepen mijn kant op en stonden vol verbazing te kijken naar mijn stepslee en het sneeuw bouwwerk. Ze waren dan ook nieuwsgierig naar wat ik aan het maken was en maakten een praatje met me. Ze liepen lachend verder en zullen wel gedacht hebben ‘raar volkje die Nederlanders’..!

3 gedachten over “Mijn kantoor is ingericht!”

 1. John en Trudy

  Hoi Katja. Wij wensen je heel veel succes en vinden het leuk dat we jou zo kunnen volgen.veel liefs gewenst en een heel mooi 2022.
  John en Trudy.

 2. Jacinta Zijlstra

  Hi Katja
  Fijn dat je meteen van de natuur kon genieten! Meeste Nederlanders maken contact met de hond uitlaten maar jij met de sneeuwpop en stepslee haha. Superleuk om jouw leventje in Zweden te mogen meemaken. Heel veel plezier en geluk gewenst!! Hartelijk groetjes Jacinta.

 3. Jurgen Erik Bommezijn

  Wat leuk dat je weer lekker aan het spelen bent in de levende ijskast.

  Zo lief, dat je 2 mensen hebt leren kennen, die je willen helpen, want ik denk zelf dat het misschien nu iets te koud is om in een tentje te gaan wachten tot je een woning hebt.

  Kram och puss,

  Jurgen Erik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *