Klaar voor de winter!

En zo is er weer een week voorbij gevlogen! Een week waarin ik weer veel heb geleerd, gedaan en vooral ook heb genoten. Begin deze week heb ik mijn huurcontract voor een appartement in Norberg getekend. Als het lukt om snel elektriciteit te regelen, verhuis ik waarschijnlijk al aanstaande vrijdag.

Inmiddels ben ik ook steeds beter voorbereid op de winter: Mijn auto doet het inmiddels weer (de diesel cleaner heeft zijn werk goed gedaan, en de buitentemperatuur is gestegen, dus de ijspegel die waarschijnlijk in mijn tank heeft gezeten is verdwenen) en ik heb deze week allerlei handige dingen voor de winter ontvangen. Zo heb ik mijn schoenen met spikes (die heb je hier echt nodig, anders lig je hier regelmatig vanwege de ijsplaten onderuit), mijn spijkerbanden voor op mijn fiets en mijn isdubbar (twee priemen met fluitje die ik om mijn nek hang als ik het ijs op ga, zodat ik – als ik in een wak zou belanden- makkelijker op het ijs kan klimmen) inmiddels bij de pakket-ophaalpunt opgehaald. Het ophalen (dat ik al schaatsend en wandelend deed) had nog wat voeten in de aarde, want voor het ophalen was een persoonsnummer nodig…. En ja, dat persoonsnummer heb ik helaas nog niet.

Gelukkig kreeg ik de pakketjes uiteindelijk wel mee (mijn paspoort leek in eerste instantie niet genoeg te zijn). Een persoonsnummer blijkt voor alles handig te zijn (zelfs voor een kortingskaart bij de supermarkt, maar ook voor het regelen van elektriciteit bij het huren van een huis), dus – ongeduldig als ik ben- heb ik nog contact gehad met de belastingdienst. Helaas blijkt er nog weinig schot in mijn aanvraag te zitten. Mijn aanvraag voor een bankrekening is inmiddels wel in gang gezet, dus met een beetje mazzel is dat deze week helemaal geregeld. 

Andere hoogtepunten van deze week: de supergave zonsondergang (met allerlei kleuren roze en oranje) van afgelopen donderdag, een nog gavere schaatstocht op het meer met droomijs, en de fietstocht van vandaag van 40 kilometer naar de supermarkt met heuvels en veel wind waarbij ik als lichtpuntje van de dag fungeerde (zie foto hieronder voor een uitleg…! – naast lopen over water geef ik met mijn nieuwe Zweedse jas ook licht….).

 

Al schaatsend met grote rugtas op weg naar het pakket-ophaalpunt. De volgende dag met mijn nieuwe schoenen met spikes wandelend over het ijs terug om mijn spijkerbanden voor mijn fiets op te halen. Dat was een heel gesjouw met een onhandig grote doos!

Mooie scheuren in het dikke pikzwarte ijs.
Met mijn nieuwe reflecterende jas ben ik klaar voor mijn fietstocht naar de supermarkt. Ondanks de grauwe dag was ik het lichtpuntje op de weg!
Live your dreams! Gezellig met zijn vieren schaatsen op het meer. De sneeuw is weer weg, en het is ijs is prachtig!
Testritje met mijn spijkerbanden op mijn fiets naar het slot van Skokloster

8 gedachten over “Klaar voor de winter!”

  1. Jurgen Erik Bommezijn

    Wat heb je snel een huis kunnen regelen zeg, wat een geluk, Hoop dat je lieve buren hebt!
    Leuke foto’s weer.
    Ga even opzoeken waar Norberg ongeveer zit, oh het is gewoon met het openbaar vervoer te doen.

  2. Wat een mooie ervaringen allemaal en zo tof dat je dit doet. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Diep respect!

  3. Hey Katja, ik ben inmiddels op de helft betreffende het inlezen. Wat een mooi (innerlijk) proces maak je door, wat een gave avonturen en rijke ervaringen. En dat lichtpuntje dat je bent: you got me, topper!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *